Ik wil u graag vertellen over mijn favoriete plek: La Corniche Vendéenne in Saint Hilaire de Riez...

Het Pays de Saint Gilles Croix de Vie met zijn 14 gemeenten, zijn 3 badplaatsen, 32 km aan kustlijn, bos en moerassen…
Ik wil u graag vertellen over mijn favoriete plek: La Corniche Vendéenn in Saint Hilaire de Riez...

Een keer per week vind ik het heerlijk hier te komen en de frisse oceaanlucht in te ademen. Te voet, met de fiets en soms zelfs om te hardlopen langs de 3 km aan rotskust. Een heerlijke plek om te wandelen en naar gelang de seizoenen het veranderende landschap te ontdekken.

Tijdens de herfst maakt het geluid van fietsbellen en neerslaande golven een bijzonder harmonieuze indruk.

Tijdens de winter heerst er een rustgevende stilte voor de storm waarbij ik met springvloed ga kijken bij het duivelsgat.

Tijdens het voorjaar kruis ik wandelaars en gezinnen die genieten van de eerste zonnestralen.

's Zomers kom ik er graag om te genieten van lachende en spelende kinderen, ver weg van de zomerse drukte...

Elk moment van de dag ontdek ik weer een ander facet van de kust: bij zonsopgang zijn in de verte boten te zien die terugkeren van de visvangst, die bewonderd worden door schelpdierrapers die hun lunch bij elkaar rapen en wandelaars die genieten van de rust van het laagtij om door de branding te wandelen, 's middags komen de strandhanddoeken, emmers en scheppen tevoorschijn om te genieten van de zon, en 's avonds genieten verliefde stellen van het prachtige schouwspel van de zonsondergang.

Ik nodig u dus van harte uit om mijn favoriete plekje te komen ontdekken... het hele jaar door en op elk moment van de dag!

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.